Het kerkgebouw De Hoeksteen is gebouwd in 1988.

25 jaar na de oplevering, dus begin 2013, bleek het wel tijd te worden om een aantal voorzieningen te vernieuwen.

Bovendien was het al langer een grote wens om de entree van het gebouw qua uitstraling

wat vriendelijker en transparanter en daardoor meer toegankelijk te maken.

En De Hoeksteen wil nadrukkelijk een kerk midden in de wijk zijn, dus ook open staan voor

wijkgenoten die niet zo gewend zijn om zomaar een kerk binnen te lopen.

Zo kwam het idee op om een ruimte in te richten als 'huiskamer voor de wijk', waar je voor stilte, meditatie

of een gesprek gewoon even naar binnen kunt lopen.

Begin 2017 kwam er een definitief plan, gereed voor realisatie.

Hieronder een samenvatting van de presentatie van dit plan op het gemeenteberaad van 12 januari 2017.

Klik hier voor de huidige stand van zaken.