Lydia Kansen stelt zich voor:

Sinds 1 oktober 2023 werk ik als predikant in de Hoeksteen. Het werken als dominee in een plaatselijke gemeente vind ik het mooiste om te doen. Eugene Peterson zegt het treffend: Als predikant mag je de mensen bij God brengen en God bij de gemeente, die bestaat uit allemaal verschillende mensen. De focus van mijn werk ligt dan ook in het toerusten van mensen om te leven als leerling van Jezus.  Daarop richt ik me in diensten, toerustingswerk en pastoraat.

Voordat ik in de Hoeksteen kwam, was ik 10 jaar predikant in de Nieuwe Kerk in Utrecht, waar elke zondag honderden, vooral millenials, de diensten bezoeken. Dat was een mooie, leerzame en intensieve tijd, waarin ik veel met jonge mensen mocht optrekken en voor hen betekenen. Daarvoor werkte ik als geestelijk verzorger en kerkelijk pionier in Hilversum. In onze Twentse jaren was ik interim predikant in verschillende organisaties en kerkelijke gemeentes. In al die situaties heb ik de waarde van de opleiding tot supervisor ervaren, zelfs toen ik niet meer echt die vorm van begeleiding gaf. Jarenlang was ik betrokken bij New Wine, een beweging die zoekt naar vernieuwing en geloofsverwachting binnen de bestaande kerken.  

Wat een voorrecht om al meer dan 35 jaar getrouwd te mogen zijn met Gerard, die tegelijk ook een gewaardeerd collega is, nu werkzaam in de Nieuwe Kerk in Amersfoort. Wij ontvingen samen 2 kinderen en inmiddels ook een schoonzoon en kleindochter. Dat stemt me bijzonder dankbaar.      

Start met typen en druk op Enter om te zoeken