Visie

Wij geloven dat Gods heil gericht is op heel de wereld. God leren wij kennen door de Bijbel en in het bijzonder in het evangelie van Jezus Christus.
De kerk is de gemeenschap waar Gods heil wordt gevierd en waar de verbinding naar het (samen-)leven wordt gelegd.
De Bijbelse boodschap is zo groots, dat een diversiteit aan geloofsinzicht en geloofsbeleving mogelijk is.

Kernwaarden

Samen zijn, inspiratie en openheid.

Missie

In De Hoeksteen willen we elkaar ontmoeten rond Jezus Christus en de Bijbel. Vanuit de Bijbel willen we een open gemeente zijn. Open naar elkaar, om van elkaar te leren en om ons samen te verdiepen in wat het betekent om gemeente van Jezus te zijn. We willen geïnspireerd door de Heilige Geest , ons geloof uitdragen en zo betrokken zijn op mensen, in de wijk, de stad en de omgeving, maar ook op diegenen die zich elders in de wereld inzetten voor Gods koninkrijk. We willen een  gemeente zijn waar gastvrijheid en getuigenis daadwerkelijk handen en voeten krijgt. We willen een gemeenschap zijn waar wij en velen met ons geprikkeld en geïnspireerd worden door de boodschap van God en de navolging van Jezus Christus in het dagelijks leven.

 

Een vitale gemeente

Een vitale gemeente waar veel gebeurt, zo kunnen we de Hoeksteen kort typeren.
Wij zijn een kerk in de Amersfoortse wijk Schothorst. Onze huiskamer is elke week open voor iedereen die een luisterend oor zoekt, of meer wil horen over waar wij voor staan. Een christelijke kerk, waarin we proberen met elkaar mee te leven. We zijn een plaats voor luisteren, zingen, bidden, stil zijn en meer. Elke zondag vieren we om 10 uur met elkaar in de eredienst. Daarin is iedereen welkom. Door de week zijn er allerlei activiteiten, die je kunt vinden op deze website en ook veel op onze Facebook pagina. We zijn aangesloten bij wijdekerk.nl om aan te geven dat geaardheid totaal niet van belang is, en dat iedereen ook echt welkom is. Nieuwsgierig? Kom eens langs, of stuur ons een berichtje.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken