Catechese is: wegwijs maken op de weg van geloof en leven. Waar staan we voor in de kerk? Hoe geven we daar vorm en woorden aan? Hoe werkt dat uit in het dagelijks bestaan? Dat zijn de vragen die aan de orde komen. Voor jongeren is er, naast de kinderdienst tijdens de reguliere kerkdienst op zondag, het volgende aanbod:


Basiscatechese 7e en 8e groepers basisschool

Basiscatechese is catechese voor 10- tot 12-jarigen (groep 7 en 8) en wordt geleid door Wendy van Hove en Martine Klasens. Per jaar zijn er twee rondes van ongeveer zeven bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden gehouden op zondagavond van 19.00-20.00 bij Martine thuis. Tijdens de avonden staat de basiskennis over geloof, bijbel en kerk centraal.

Per avond behandelen we een onderwerp. We praten erover, lezen met elkaar uit de bijbel en gaan met het onderwerp aan de slag door middel van verschillende creatieve en speelse werkvormen.

De Basiscatechese begint weer in oktober 2017. Wil je meer weten, neem dan contact op met de jeugdouderlingen via jeugdouderling@hoeksteenamersfoort.nl.


12+ Catechese

Twee keer per jaar is er een ronde van ca. 7 bijeenkomsten. De eerste ronde is vanaf de herfstvakantie en de tweede ronde vanaf de voorjaarsvakantie. De bijeenkomsten zijn op zondagavond van 19.00-20.00 uur bij jeugdouderling Annacarien Huisman thuis. We praten met elkaar over verschillende bijbelse onderwerpen, we lezen uit de bijbel en gaan ook creatief aan de slag. We sluiten elke ronde af met gezellig samen eten. De 12+ catechese begint weer in het najaar van 2017. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Annacarien Huisman.


15+ Catechese

Met de jongeren samen bedenken we waar we het over willen hebben. Afgelopen jaar wilden de jongeren het hebben over geloof in het dagelijks leven. We hebben het gehad over:

  • Wat zijn goede vrienden?
  • Hoe ga je om met vreemdelingen?
  • Geld en geloof: hoe gaat dit samen?

Daarnaast hebben we een aantal keer samen spellen gespeeld.

Mail voor meer informatie naar jeugdouderling@hoeksteenamersfoort.nl.

Alpha-cursus (alle leeftijden)

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof.

De cursus is vrijblijvend en gratis.

De Alpha-cursus is iets voor jou als je …

  • meer wilt weten over het christelijk geloof
  • wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
  • nieuwe mensen wilt ontmoeten
  • je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

De Hoeksteen organiseert op dit moment geen Alpha Cursus. Voor meer informatie over alphacursussen bij jou in de buurt:

www.alpha-cursus.nl

Start met typen en druk op Enter om te zoeken