Van de dominee

Foto: de Sinaï. Mohammed Moussa, Wikimedia Commons

Bij de dienst van 10 mei

Bij de berg. Op de berg. Onderaan de berg. Zondag lezen we Exodus 19 en dat hele hoofdstuk speelt zich op af rond een berg. En niet zomaar een berg, maar ‘de’ berg. Met de nadruk dus. Er wordt de Sinai mee bedoeld. Dezelfde berg waar Mozes in een brandende braamstruik God ontmoette. Het is dus een soort van ontmoetingsplek. Maar wel eentje waar afstand gehouden moet worden. Social distancing in de bijbel. En als die ‘afstand’ er is. Dan klinken juist die beroemde woorden waarin God zegt dat hij het volk op adelaarsvleugels draagt. Nabijheid en afstand tegelijk. Het is al zo oud als de Bijbel…. 

Hoe gaat het met jou?

De afgelopen weken zagen er voor mij heel anders uit dan anders. Vaak intensiever dan anders, want ook ik moest thuiswerken en de permanente zorg voor onze Arnout combineren, omdat mijn man Simon alle dagen gewoon buitenshuis werkt. Vergaderingen gingen door, maar via internet. En ik heb ik dagelijks gebeld, gemaild en geappt met gemeenteleden. Ik ben verrast door de diepgang en de openheid van die gesprekken.

Maar de communicatie-middelen hebben hun grenzen. En ik merk dat er gesprekken zijn die we niet goed per telefoon kunnen doen. Dus ga ik vanaf deze week met een aantal van u op pad: een wandeling maken op 1,5 meter afstand, of een stukje op de fiets, of een bezoek in de tuin. Zodat we elkaar wat beter kunnen zien, en kunnen praten. Ook behoefte aan een gesprek? Laat het me weten!

ds. Marieke E.J. den Braber

Start met typen en druk op Enter om te zoeken