Oecumenische vesper ” Brood en vis”

In de serie vesperdiensten ‘Hemelse spijzen, voedsel voor de ziel’ vieren we zondagmiddag 12 november de tweede vesper, met als thema ‘Brood en vis’

We leven met de seizoenen. In het dagelijks leven en in de gang door het kerkelijk jaar. Dan speelt eten en drinken een rol. Zeker wanneer er een feest gevierd wordt, en er sprake is van gedenken. Gewassen uit een bepaald seizoen en/of een bepaalde streek worden verwerkt in gerechten, dranken, zalven en kruidenmengsels. Het oogsten, verwerken, bereiden en toepassen, kan soms ook een verwijzende of symbolische functie krijgen. In deze serie vesperdiensten willen wij ons hier nader op bezinnen. Bron van inspiratie is het boek ‘Hemelse spijzen. Een jaarkring van recepten en hun diepere betekenis’, die weer te vinden is in ermee verbonden Bijbelteksten.

In deze vesper wordt gelezen uit Johannes 6 over ‘het teken van het brood’, en zingen, mediteren en bidden wij bij deze inspiratie. Voorganger is ds. Rein van der Zwan, Ineke Hogeboom maakt een verbeelding. Medewerking van muziek en cantorij o.l.v. Ingrid Petten.

Van harte uitgenodigd!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken