Liederen voor onderweg: De vespers

Sinds oktober 2019 vierden we in De Hoeksteen elke tweede zondag van de maand om 17:00 uur oecumenische vesperdiensten met als thema ‘Liederen voor onderweg’, over de pelgrimspsalmen 120 t/m 134, en hoe die ons kunnen inspireren bij onze levensreis, zoekend naar toekomst in Gods Naam.

Bij de door een van de voorgangers gekozen psalm werd door Ineke Hogeboom-Melse, Ellen de Bruijn-Kempe of Riemer Baumfalk een verbeelding gemaakt die in de vesperviering een plaats kreeg. Onderaan dit bericht treft u een poster aan met deze verbeeldingen en de tekst die daarbij werd uitgesproken. Wellicht inspireren de verbeeldingen om de komende tijd deze pelgrimspsalmen nog eens te (her)lezen of te zingen.

De serie is onvoltooid. Op deze zondag 10 mei vieren we helaas niet de laatste vesper in deze serie, gevolgd door de inmiddels traditionele gezamenlijke maaltijd.

In deze laatste vesper van deze serie zou ds Marieke den Braber voorgaan. Zij koos Psalm 131, die we in dit bericht aan u doorgeven in de hertaling van Huub Oosterhuis (150 psalmen vrij):

Gij

ik waan mij niet wijzer
ik weet niet meer dan een mens
keer mij niet af van mijn naaste
droom geen hoogdravende dromen
ik heb mijn bestemming erkend
mijn ziel is tot rust gekomen
een kind dat gedronken heeft
en rust aan de borst van zijn moeder
zo is mijn ziel in mij.

Ik wacht op U, ik wacht
van nu af tot in eeuwigheid
omdat uw naam verluidt
Ik-zal-er-zijn.

Namens de werkgroep, Minke Bruning en Job van den Berg)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken