Kerk in Actie collecteert huis aan huis voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Van 29 november – 5 december is de eerste landelijke huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie. In meer dan 600 plaatsen in Nederland gaan vrijwilligers van deur tot deur collecteren om geld in te zamelen voor een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Duizenden bange kinderen wachten in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? De situatie van deze kinderen is urgenter dan ooit. Samen kunnen we opstaan omdat we geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen. Hier kun je meer lezen over dit project.

Waarom een huis-aan-huiscollecte?

Kerk in Actie wil opstaan voor kwetsbare vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is nu urgenter dan ooit. Niet alleen op Lesbos, maar ook op andere plaatsen waar vluchtelingen in Griekenland vaak lange tijd moeten wachten voor ze weten hoe hun toekomst er verder uitziet. Onzekerheid, uitzichtloosheid, slechte leefomstandigheden, geweldssituaties en geen onderwijs: het overkomt vele duizenden vluchtelingenkinderen. Ook deze kinderen hebben recht op een beter leven.

Meer dan 5000 collectanten gaan in de collecteweek huis aan huis collecteren. Ook leden van De Hoeksteen doen mee als collectant. Lees hier alles over veilig en coronaproof collecteren.

Meer informatie

Voor meer informatie over de collecte kunt u mailen naar collecte@kerkinactie.nl

Start met typen en druk op Enter om te zoeken