Het sociale rendement van het vakantiegeld

De diaconieën van de Protestante Gemeente Amersfoort en de Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord organiseren dit jaar voor de 17e keer de actie Vakantiegeld Delen. Vorig jaar hebben 169 adressen een bijdrage ontvangen voor in totaal € 62.725.

De actie Vakantiegeld Delen is er voor iedereen met een laag inkomen die in Amersfoort woont, ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. Voor deze mensen is een dagje uit of een kleine vakantie financieel niet mogelijk. Op de lijst staan jaarlijks gezinnen met kinderen, maar ook alleenstaanden en ouderen. Dit jaar heeft de coronacrisis juist deze groep financieel extra belast. De mogelijkheid om toch iets te kunnen doen in de vakantie betekent voor hen heel veel.

 In mei krijgen veel mensen vakantiegeld en wat zou het mooi zijn als we van dit geld een beetje willen delen met mensen die zich geen vakantie-uitjes kunnen veroorloven! Met Actie Vakantiegeld Delen zorgen we dat vakantieplezier mogelijk wordt voor meer mensen.

U mag uw gift, graag vóór 1 juli, overmaken op NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. diaconie Protestantse Gemeente o.v.v. Vakantiegeld Delen. Dat kan ook met gebruik van de QR-code hiernaast. Scan de code met de camera van uw smartphone, niet met de scanner van uw bank.

Meer informatie: Jennie Harmelink, diaconaal opbouwwerker Protestantse Gemeente Amersfoort, dow@pkn-amersfoort.nl  tel: 0640307382. De actie Vakantiegeld Delen wordt uitgevoerd in samenwerking met de wijkteams, de inloophuizen, Kwintes en de voedsel- en kledingbank.

De andere goede doelen gaan ook nog door

Klik hier voor informatie over hoe je voortaan geld kunt overmaken voor de normale collectes, ook als je niet in de kerk komt.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken