Eigentijdse Pinksternoveen 2021

Na de Hemelvaart van Jezus is het negen dagen lang wachten op de Geest die ons met Pinksteren is beloofd. Negen dagen krijg je de tijd en ruimte om je gevoelig te maken voor de geestkracht die verscholen ligt in geloof en het leven. Volgens oude traditie is het gebruikelijk om in die  ‘verweesde’ dagen een ‘noveen’ te bidden en daarbij een noveenkaars aan te steken die 9 dagen lang het vuur brandend houdt.

Kaars en boekje

Diverse voorgangers van PKN en OLVA (katholieke parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort) hebben dit jaar weer een boekje gemaakt met negen eigentijdse teksten en gebeden. Marjet de Jong ontwierp voor de kinderen een speciale pagina met ideeën en knutsel en natuurlijk is er ook dit jaar weer een oecumenische Vlammenjacht (klik hier en hier om te zien wat daarmee bedoeld wordt).

Een noveenkaars inclusief boekje kost € 5,-. Omdat we deze weken nog steeds niet samen kunnen komen om te vieren, brengen we dit keer de kaars en het boekje op Hemelvaartsdag weer bij iedereen thuis. Wil je graag zo’n kaars en boekje ontvangen, geef dan je naam en adres op via de WhatsApp of telefoon van Josephine van Pampus (06-300 99 163), of via het mailadres jvanpampus@casema.nl

Betalen kan via een betaalverzoek via de telefoon of bij het afleveren van de kaars.

Wie een kaars wil, graag opgeven vóór 7 mei. En wie het leuk vindt om op Hemelvaartsdag te helpen met de verspreiding van de kaarsen: meld je bij: Josephine van Pampus Telefoon: 06-300 99 163 of e-mail: jvanpampus@casema.nl.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken