Diensten in de Stille Week en Pasen

Vanwege de Coronacrisis zijn de plannen voor de diensten in de Stille Week aangepast.

Je eigen viering en bezinning thuis

Normaal zijn er op maandag, dinsdag en woensdag gezamenlijke vespers in de Stille Week. Momenten van verstilling, bezinning en inkeer. Dit jaar bieden we je materiaal om thuis zo’n moment te houden. Op een tijdstip dat jou schikt. In het document onderaan dit bericht vind je een kleine liturgie met lezingen, een Psalmgebed en liederen voor elke dag. Als je op de blauwe letters klikt, kom je bij YouTube-fragmenten van deze liederen, en kun je ze ook luisteren. Ook voor de resterende dagen van de week en Paasmorgen is er materiaal toegevoegd. We hopen je hiermee te helpen om de Goede Week op een mooie manier te beleven, ook al missen we nu het samenzijn.

Freddy Gerkema (Nederlands-Gereformeerde Kerk Amersfoort-Noord), Rien Spakman (De Lichtkring), Marieke den Braber

Kerkdiensten in de Stille Week

Op donderdag, vrijdag en zaterdag vieren we samen als Hoeksteen, De Bron en Emmaüskerk vanuit De Bron.

Traditioneel wordt op Witte Donderdag het Avondmaal gedeeld met elkaar. Dit jaar is het helaas niet mogelijk om daarvoor bij elkaar te komen, en daarmee gaat een heel belangrijk deel van het Avondmaal, namelijk het samen delen verloren. Daarom is uiteindelijk besloten om deze donderdag geen Avondmaal te vieren, maar erbij stil te staan dat we juist dat samen nu zo missen, en dat Jezus bij de maaltijd die hij met zijn leerlingen deelt ook zegt dat het nog een tijd zal duren voordat de leerlingen weer zo samen zullen delen als hij nu met hen doet. Dit ‘wachten’ staat deze donderdag centraal in de viering om 19.30u waarin ds. Marieke den Braber voorgaat.

Op Goede Vrijdag om 19.30u zijn we samen stil bij het sterven van Jezus. Ds. Berend Borger gaat voor.

Op Stille Zaterdag maken we om 21.00u de gang van het duister van de dood naar het licht van het leven, hoop en overwinning. Zet u een kaars thuis klaar, om die te ontsteken als we ook in de uitzending de kaars aansteken? Die kaars kunt u dan, met alle andere kerkgangers in Amersfoort, ook tot middernacht voor het raam zetten, om zo met elkaar verbonden te zijn op deze avond. In deze viering is ds. Marieke den Braber de voorganger.

Al deze vieringen zijn met beeld te volgen via de KerkTV van De Bron: http://debronamersfoort.nl/kerkdiensten.html.

Voor de kinderviering op Stille Zaterdag is materiaal voorhanden dat rondgestuurd wordt voor thuisgebruik. Stuur een mail naar jeugdouderling@hoeksteenamersfoort.nl als je niet reeds op de mailinglijst staat.

Pasen

Paasmorgen is er een dienst (met een klein publiek) in De Hoeksteen. Deze wordt uitgezonden via Kerkdienstgemist. Hij wordt ook met beeld uitgezonden op https://livestream.com/powerfieldmedia/hoeksteenkerkdienst. Klik hier voor alle informatie.

Heb je iets waarvoor we met elkaar kunnen danken of waarvoor je wil bidden? Stuur mij dan voor Paasmorgen 10 uur een appje: 06-271 529 46.
Ds. Marieke den Braber

Attachments

Start met typen en druk op Enter om te zoeken