Wijkgemeente De Hoeksteen Amersfoort (PKN)

Welkom!

Welkom op de website van De Hoeksteen, wijkgemeente van de Protestantse gemeente Amersfoort (PGA), onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)

 

De Hoeksteen is een eigentijdse, veelkleurige, open Protestantse geloofsgemeenschap waar mensen tot hun recht mogen komen: jong en oud, op zondag en door de week. We geloven dat we elkaar gegeven zijn om het leven te vieren en vreugde, zorgen en verdriet te delen. Zo kunnen we worden die we mogen zijn. In het voetspoor van Jezus Christus, tot heil van onszelf en onze naaste en tot eer van God.


Deze website geeft informatie over wie we zijn en wat we doen. We ontmoeten je graag bij een activiteit of kerkdienst.


Na Pasen is het 50 dagen feest!

Zodra Pasen is geweest lijkt het of de vakantietijd aanbreekt. Voor sommige mensen is dat ook zo. Maar in de kerk zijn we nog helemaal niet klaar met feesten! Met Pasen hebben we laten zien dat het feest is, door de kleur in de kerk van de kleden op de liturgische tafel en de stola (sjaal) van de predikant, te veranderen van paars naar wit. Wit is in de kerk de kleur die bij feest, licht, blijdschap en verlossing hoort. Pasen is zo bijzonder, dat we het wit van Pasen een tijd laten liggen in de kerk: tot het Pinksteren wordt, 50 dagen na Pasen, blijft het wit. Zodat we niet vergeten dat het feest is omdat Jezus is opgestaan! Ook zingen we deze weken nog steeds weer paasliederen. Pas op Pinkstermorgen verandert de kleur van het kleed op de liturgische tafel en de stola van de voorganger. Dan wordt het rood: de kleur van vuur, inspiratie, iets dat mensen in beweging zet. Eigenlijk kun je dus zeggen dat we in de 50 dagen naar PInksteren toe Pasen blijven vieren. Welkom als je mee wilt vieren de komende weken!
ds. Marieke den Braber