Zondag 8 december schrijfactie

Komende zondag kunnen we weer brieven schrijven voor een onterecht gedetineerde, dit keer aan de President van Tanzania voor een onterecht opgesloten journalist. De brief is gratis; envelop met postzegel kost €1,50.

Zes agenten in burger pakten de gerespecteerde journalist Erick Kabendera op 29 juli thuis op. Zonder opgaaf van reden. Vermoedelijk zit hij vast omdat hij onderzoek deed naar de mensenrechtensituatie in Tanzania en daarover berichtte in binnen- en buitenland.

Kabendera is inmiddels aangeklaagd voor het leiden van georganiseerde misdaad, belastingontduiking en geldwitwasserij. Dit zijn verzonnen aanklachten. Sinds in 2015 John Magufuli president werd van Tanzania, worden de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid er meer en meer aan banden gelegd. Journalisten die kritiek uiten op het beleid van de Tanzaniaanse overheid en hoe die met mensenrechten omspringt, worden opgepakt en lastiggevallen.

Sinds zijn arrestatie gaat het slechter met de gezondheid van Kabendera. Hij heeft ademhalingsproblemen en een van zijn benen is verlamd. Hij wordt hiervoor behandeld in het ziekenhuis.

Na de dienst kun je een brief met postzegel kopen om de autoritein in Tanzania op te roepen Erick Kabendera onmiddellijk vrij te laten en de aanklachten tegen hem in te trekken.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X