Willemieke Maasland kijkt terug op haar stage in De Hoeksteen in een open brief aan de gemeente

Beste gemeenteleden,

Op de kerkenraadsvergadering van 19 oktober 2017 heb ik groen licht gekregen om stage te mogen lopen bij De Hoeksteen en nu is het alweer tijd om af te ronden. Er zijn inmiddels vijf maanden verstreken die in mijn beleving zijn omgevlogen.

Mijn stage had een projectmatige inslag. Dat wil zeggen dat ik voor de vakken vieringen leiden en pastoraat me heb verdiept in deze onderdelen van het kerkenwerk en mijn opdrachten heb kunnen uitvoeren. Met de overige kerkelijke activiteiten heb ik me vanwege deze projectmatige insteek niet of nauwelijks kennis gemaakt.

Mijn dank gaat allereerst uit naar Marieke den Braber en haar goede stagebegeleiding. Ze heeft me laten kennismaken met pastorale bezoeken en me met raad en daad bijgestaan in een eigen pastoraal traject met een gemeentelid. Ook bij het opzetten van mijn eerste kerkdiensten en het schrijven van mijn eerste preken heeft ze me wegwijs gemaakt. Opbouwend, kritisch, humorvol , relativerend en daardoor op een erg prettige manier.

Mijn dank gaat ook uit naar de kerkenraad en u als gemeente omdat ik een kleine blik in de Hoeksteenkeuken mocht werpen. Na één van de kerkdiensten die ik heb bijgewoond vroeg een gemeentelid wat mijn indruk was van De Hoeksteen. Ik vond en vind dat niet makkelijk om in een paar woorden te omschrijven, omdat ik de ins en outs van De Hoeksteen nog lang niet ken. Woorden die in me opkomen zijn: divers, open, humorvol en betrokken. Ik heb me in de korte tijd dat ik te gast mocht zijn me thuis gevoeld. Ik hoop dat dit gevoel van thuis voelen voor velen van u en voor nieuwkomers eveneens het geval is of zal worden. Mijn wens is dat De Hoeksteen meer is dan een samenkomen van gelovige individuele personen op zondag. Namelijk dat De Hoeksteen een groep mensen is die samen op weg is in Gods liefde om het goede te zoeken voor de ander.

Dank voor de openheid nogmaals. Zowel in gesprekken als in de gelegenheid die ik heb gekregen om een dienst te mogen leiden en mee te draaien in de rooster van lectoren.

Zegen toegewenst en wellicht tot ziens!
Willemieke

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X