We hebben een nieuwe berging

Toen in maart 2018 de huiskamer en de toiletgroep nieuw werden opgeleverd, is dat ten koste gegaan van onze berging die hieraan werd opgeofferd.

In de Hoeksteen was er al sinds de bouw in 1988 een tekort aan bergruimte. Het resultaat was dat de ‘puntzaal’ (zaal 5) gedeeltelijk gebruikt werd als opslagruimte om o.a het podium  en geluidsinstallatie te herbergen.

Begin 2019 namen de kerkrentmeesters het besluit dat er een nieuwe, volwaardige berging moest komen. Goed geïsoleerd met verwarming zodat ook het podium en geluidsinstallatie hierin geplaatst konden worden.

Er werd een programma van eisen opgesteld en aan de hand hiervan werden offertes gevraagd. Bouwbedrijf Steenbeek uit Achterveld kwam goed uit de verf in de offerte en aan hen werd de aanbesteding gegund.

Afgelopen september ving de bouw aan. De weersomstandigheden waren zo af en toe erbarmelijk, maar toch werd er goed doorgewerkt. Op 30 september was de fundering gereed, 3 oktober is er beton gestort op de geïsoleerde vloer, 8 oktober waren de binnenmuren opgetrokken, 10 oktober de plafondplaten geplaatst, 16 oktober de buitenmuren opgemetseld, het dak lekdicht gemaakt en de voorbereiding voor de verwarming getroffen, op 21 oktober was het binnenstucwerk gereed en 30 oktober waren de electra, de verwarming en het voegen gereed.

Inmiddels is de berging ingericht en is zaal 5 weer een ‘puntzaal’. Hier moet nog wel het een en ander aangepast worden, bijvoorbeeld de vloerbekleding moet doorgetrokken worden, maar het is nu al een hele verbetering! Alle lof aan Stijnco Woldendorp en helpers!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X