Verbinden op de gemeentemiddag

De gemeentemiddag van 9 februari 2019 bood prima kansen om tot verbinding te komen met andere gemeenteleden, vooral die men niet regelmatig spreekt. Aan het begin van de middag mochten alle aanwezigen de negen inzendingen voor de taartenbakwedstrijd beoordelen op uiterlijk en op de vraag of ze een goed beeld gaven van de inzendende groep.

Terwijl de jury aan de slag ging met het beoordelen op smaak, ging de rest van de groep aan het ‘speeddaten’ met steeds diepgaandere vragen waardoor we kwamen tot een beter begrip van elkaar en onszelf. Uiteindelijk won de taart van de jeugd op uiterlijk en de taart van de Bijbelstudiekring won op smaak. De cakejes van de kinderen mochten er overigens ook zijn! En daarna mocht iedereen de taarten proeven om te zien of ze het eens waren met het oordeel van de jury.

Na de taartproeverij was er een keuze aan activiteiten. Schrijver dezes vond het wel een goed idee om met de groep wandelaars mee te gaan, daar al die taarten toch wel een beetje zwaar op de maag lagen. Men kon ook kiezen uit samen constructies bouwen, samen een schilderij maken of samen gedichten schrijven.

Ondertussen vermaakten de kinderen zich prima met cakejes versieren, een mensenslinger maken die de hele gemeente moest voorstellen – deze hangt nog in de kerk – en stop-motion filmpjes maken.

Na een terugkoppeling en een korte vesper – zonder preek – sloten we de middag af met frietjes en ander lekkers van de snackbar. Moe maar voldaan… enz. gingen we rond zes uur huiswaarts. We waren zonder goed te weten over nut en/of noodzaak naar deze gemeentemiddag toegegaan maar vinden zeker dat hij voor herhaling vatbaar is.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X