Stichting Bootvluchteling op Lesbos

Duizenden vluchtelingen zitten vast in overvolle vluchtelingenkampen op Lesbos. Basisvoorzieningen zijn ontoereikend en goede zorg ontbreekt. Stichting Bootvluchteling probeert een verschil te maken in deze erbarmelijke toestanden. Hun medisch team met artsen en verpleegkundigen draait zeven dagen per week diensten vanuit een medische post in het kamp. Dagelijks voorzien ze ca. 80 patiënten van medische zorg.

In het vluchtelingenkamp hebben ze ook een communitycentrum opgericht met een school en een bibliotheek. Daarnaast verzorgt het psychosociaal team van Stichting Bootvluchteling trainingen en activiteiten gericht op de mentale gezondheid.

In de afgelopen weken heeft EO Metterdaad via NPO beelden laten zien van de hulpverlening van Stichting Bootvluchteling in de vluchtelingenkampen op Lesbos. De eerste aflevering geeft wat algemene informatie over het kamp, het tweede gaat over het medisch team en de laatste gaat over de langdurige hulp die gegeven wordt. Als je Googlet op Metterdaad en Lesbos dan kom je op site waar de drie uitzendingen te zien zijn.

Een van onze gemeenteleden gaat van 2 december t/m 15 december als verpleegkundig vrijwilliger werken in het medisch team in kamp Moria op Lesbos. Na zijn terugkeer hoopt hij iets van zijn bevindingen te delen met de gemeente. Wordt dus vervolgd.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X