Startweekend!

Van vrijdagavond tot en met zondagmorgen 20-22 september vindt in en rond de Hoeksteen het startweekend plaats, waarmee het nieuwe kerkelijk seizoen wordt geopend.

Ook in het nieuwe seizoen is ‘Verbinden’ het leidende thema. Het motto voor ons startweekend luidt: Waar het hart vol van is…

In Lucas 6:45 zegt Jezus “Waar het hart​ vol van is daar loopt de mond van over”. Als ons hart vol is van het goede, zal onze mond daarover spreken en zal het blijken uit onze daden. Jezus zelf kan het ook niet laten te spreken in woorden en daden. In Johannes 7 lezen we hoe Jezus’ broers hem aansporen om naar het Loofhuttenfeest in Jeruzalem te gaan. Jezus zegt dat niet van plan te zijn, maar halverwege het feest staat hij toch in de tempel en spreekt er over de Vader die hem gezonden heeft. Waar zijn hart vol van was daar liep zijn mond van over!

Activiteiten van het startweekend

Vrijdagavond 20 september:

Vrijdag 20 september, 20.00 uur: film! Inloop vanaf 19.30 uur. De Engelse film ‘Bend it like Beckham’ uit 2002 wordt vertoond. Geschikt voor jong en oud, van 12 tot 92 jaar. De grootste passie van de 18-jarige Jess is voetbal. Iedere vrije minuut trapt ze een balletje in het park en thuis voert ze lange gesprekken met (posters van) David Beckham. Zeer tegen de zin van haar traditionele Indiase ouders sluit Jess zich stiekem aan bij een vrouwenelftal. Bend It Like Beckham is een komedie met een serieuze ondertoon. Met een korte inleiding door Bernard Bussemaker. Napraten met een drankje.

Zaterdag 21 september:

12.00 tot 13.00 uur – pannenkoeken eten voor peuters en kinderen tot 12 jaar. Mail voor meer informatie naar de jeugdouderlingen.

13.00 tot 17.00 uur – Zestien vrijwilligers gaan vanuit De Hoeksteen voor Stichting Present aan de slag op een viertal plekken in Schothorst. Samen de handen uit de mouwen steken is heel leuk! Wie zich nog wil aan-melden bij Oeds-Willem moet snel zijn: oedswillem.miedema@gmail.com. Verzamelen om 12.45 uur in de Hoeksteen.

13.00 tot 17.00 uur: Open-huiskamer – iedereen uit de buurt is welkom! Koffie, thee en een goed gesprek.

14.00 tot 16.00 uur: Buurtbingo – buurtbewoners worden uitgenodigd voor een spelletje bingo, en kunnen kennisnemen van onze overige activiteiten. Mooie prijzen!

Ook op zaterdag:

De nieuwe website – nu ook geschikt voor tablet of smartphone – wordt gepresenteerd. Op deze middag is het ict-team aanwezig om je helpen de site ook met je mobiel te vinden

Boekentafel in kerk met o.a. een selectie aan kinderbijbels.

In de hal: overzicht van het programma van activiteiten voor belangstellenden van wat via De Hoeksteen allemaal gedaan kan worden (naast het bezoeken van de zondagse eredienst).

Van ca. 17.00 tot 17.30 uur is er afsluitend een drankje en een hapje voor de Hoeksteners, ook degenen die terugkomen van hun Present-klus. Van alles wat op zaterdagmiddag gebeurt worden foto’s gemaakt; deze worden in zondagse dienst getoond.

Zaterdagavond 21 september: Voor de jongeren een bijbels Cluedo-spel!

Van 19.00- 21.30 uur, inloop vanaf 18.45 uur. De jongeren van 12 tot 16 van De Hoeksteen, De Bron, de Emmaüskerk en de Fonteinkerk kunnen in de Hoeksteen een Cluedo-spel komen spelen. Er schijnt iemand ontvoerd te zijn en vele Bijbelse figuren spelen een hoofdrol in deze onverkwikkelijke zaak. Voor de spelers (detectives) is enige bijbelkennis handig, maar niet noodzakelijk. Voor verdere informatie: zie de Nieuwsbrief, mail de jeugdouderlingen, of kijk het filmpje.

Zondag 22 september:

Vanaf 8.45 uur: Ontbijt-in-de-kerk. Iedereen welkom!

10.00 uur: Startdienst. Ds. Marieke den Braber zal hierin voor het eerst sinds haar zwangerschapsverlof weer voorgaan. Geen preek, maar met een bijdrage van de kleinkunstenaar Jan-Marcel Vellinga, die mede aan de hand van Johannes 7 het thema van het weekend met humor zal aanscherpen. En hij neemt ook nog iemand mee… Voor jong en oud zit er in de dienst van alles om te zien, te zingen en te luisteren. Samen met álle leeftijden maken we er een hartelijke start van het nieuwe jaar van!
We zullen ook de beelden zien van de activiteiten van de voorgaande dagen.

Tot slot van het startweekend: Koffie met taart!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X