Seniorenuitje 2018

Op een stralende dinsdag, 24 april, gingen 38 senioren van De Hoeksteen en De Bron op excursie naar het museum over Marius van Dokkum in Andijk (NH). De bus reed al om 8.30 weg maar gelukkig was er koffie in Ermelo voordat het gezelschap door Flevoland, langs Lelystad en over de winderige Markerwaarddijk richting Noord-Holland reed.

Na ook nog een rondje langs de bezienswaardigheden in Enkhuizen gereden te zijn, arriveerde de bus bij Expositieruimte De Mantel in Andijk, waar een permanente tentoonstelling van de schilder Marius van Dokkum gevestigd is in een voormalige bloemenwinkel van de zus van Marius.

Na een heerlijk stamppottenbuffet konden de bezoekers de schilderijen van Marius van Dokkum bewonderen en aanverwante producten kopen zoals kaarten en puzzels. De zus van Marius heeft ook heel leuk verteld over de verschillende schilderijen en details laten zien die ons anders niet opgevallen zouden zijn. Er was ook een film over het ontstaan van zo’n schilderij, waar Marius doorgaans wel drie maanden over doet. Het was gezellige en leerzame dag vol mooie indrukken.

 

 

 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X