Potluckmaaltijd met ontmoeting vertegenwoordigers Grieks-Orthodoxe Kerk in Syrië

Vóór de zomer hebben we ondergoed en naaigerei ingezameld voor Syrische vluchtelingen. Wilt u weten hoe het nu in Syrië is dan bent u van harte welkom bij de potluckmaaltijd op maandagavond 9 september. Als u maandag wilt komen dit graag zo snel mogelijk doorgeven aan Christel Eijkelenboom, ceijkelenboom@gmail.com.

Die avond ontvangen wij twee gasten aan tafel uit Syrië, Father Alexi en Sara Savva van de Grieks-Orthodoxe kerk in Syrië. Sara coördineert alle hulp die deze kerk geeft. Nu het rustiger wordt in Syrië, verandert de noodhulp in herstel en inkomenszekerheid voor Syrische burgers. “De mensen willen niets liever dan hun land weer opbouwen”, vertelt Sara. “En overal waar hulp komt, zie je dat mensen nieuwe hoop krijgen. En hoop is het belangrijkste dat wij ze kunnen geven.” Van 2010-2016 was ze betrokken bij werk voor vluchtelingen in Libanon.

Gemeenteleden die interesse hebben in het Syrië-project van Kerk in Actie en/of interesse hebben voor een mogelijke reis naar de projecten van Kerk in Actie in Libanon in 2020, zijn van harte uitgenodigd.

De avond begint met een potluckmaaltijd. Christel is onze gastvrouw en zorgt voor een soep en degenen die komen nemen wat te eten of te drinken mee (tip: iets passend bij het project!). Inloop vanaf 18.00 uur en om 18.30 begint de maaltijd.

Er is iemand aanwezig die kan vertalen uit het Engels naar het Nederlands.

Programma

18.00: inloop, eten op tafel zetten en begroeting van elkaar en van onze gasten uit Syrië
18.30: welkom, opening, gebed en maaltijd
19.00: korte introductie stand van zaken projectgroep Kerk in Actie en mededelingen/vragen
19.10: toetje en uitwisseling
19.25: koffie/thee
19.30: aandacht voor onze gasten – zij vertellen over de situatie in Syrië
20.00: gelegenheid voor gesprek
20.20: woord van dank en afronding van de avond

En vele handen maken licht werk bij het opruimen!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X