Nacht zonder Dak 2018

 

Negen meiden uit De Bron, de Emmaüskerk en De Hoeksteen en hun leiding hebben de nacht van 1 tot 2 juni in de tuin van een echtpaar in Zwartebroek doorgebracht om zo een beetje mee te kunnen maken hoe het is om dakloos te zijn. Iemand van Nacht zonder Dak kwam vertellen en een filmpje tonen over meiden uit India. In India zijn meiden vaak niets waard en komen op straat terecht en daarmee in de prostitutie.

Reactie Marit: NzD was heel gezellig, maar ook hoorden en zagen we waar we het nou eigenlijk voor deden en dat was mooi en heftig tegelijk.

 

Reactie Jonne: Ik vond het erg leuk, vooral met flessenvoetbal toen we in een bootje sprongen om de bal uit het water te halen. Het was erg gezellig met iedereen erbij en de opbrengst is geweldig. We kunnen veel jongeren helpen en dat vind ik heel knap van ons allemaal. En de verteller van Nacht zonder Dak bracht met het filmpje meer informatie overhet doel.

Reactie van Femke: De film raakte mij heel erg. Ik had niet gedacht dat meiden van mijn leeftijd zulke erge dingen zouden meemaken. Als het verteld wordt, lijkt het toch minder erg dan dat je het op een filmpje ziet. NZD was heel gezellig, maar als je je ‘krotje’ bouwt , sta je er wel even bij stil dat sommige jongeren dit elke dag doen. Ik ben heel blij dat ik zo mijn steentje heb kunnen bijdragen en dat er een aantal meiden in India een beter leven krijgt…

 

Reactie van Annacarien: Wat ben ik blij dat ik een dochter in Nederland heb gekregen en niet in India. In India zijn meisjes niets en kosten ze alleen teveel geld. In de film klopte een meisje bij haar tante aan voor onderdak en dat kreeg ze niet. Ik kan me hier niets bij voorstellen en daarmee doet het zo’n pijn dat het in India wel gebeurt.

Het was enorm gezellig en de meiden waren echt onder de indruk van het verhaal over de meisjes in India. De opbrengst is ruim €1000: wat een prestatie! Bedankt voor ieders bijdrage.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X