Mooie momenten op het startweekend

Het weekend van 20 tot 22 september was ons startweekend voor dit seizoen. Het was er een met veel mooie momenten. Het thema was ‘Waar het hart vol van is…’ Wij weten allemaal hoe dit spreekwoord verdergaat, omdat dit een bijbeltekst is die gangbaar is geworden in de Nederlandse taal – zeg maar gerust een tegeltjeswijsheid – ook bij mensen die niet eens weten dat hij uit de bijbel komt (Lucas 6:45). Wij begonnen het weekend met ‘Waar het hart vol van is’ en eindigden met ‘loopt de mond van over’. Daartussen lagen allerlei momenten om onze verbinding – ons thema voor dit jaar – te verbreden en te verdiepen.

Om te beginnen de filmavond dus op vrijdagavond. We keken samen ‘Bend it like Beckham’, over een Engels meisje van Indiase afkomst dat niets liever wil dan in een damesvoetbalteam spelen, iets wat haar ouders en andere mensen van dezelfde afkomst afkeuren. Een spanningsveld tussen traditie en individuele keuzevrijheid dus. Bij dit meisje was haar hart vol van voetbal. De discussie na de vertoning van de film bracht verdieping én de kans voor de aanwezigen om elkaar beter te leren kennen.

Zaterdag waren er verscheidene activiteiten. In de eerste plaats waren er twee groepen, zo’n zeventien mensen in totaal, die gingen klussen namens Stichting Present bij twee mensen in de buurt die dat hard nodig hadden en het niet zelf konden doen. Behangen, verven, laminaat leggen… De bewoners zorgden voor koffie en thee. Niet alleen deden de kerkleden iets goeds voor een ander, maar ze kregen ook meer verbinding met elkaar en met iemand uit de buurt die ze anders waarschijnlijk niet hadden ontmoet. Wie weet waar dat toe leidt?

Om twaalf uur was er ook een pannenkoekenfestijn voor de peuters en kleuters. (Ouders mochten ook komen.) Het ging er gezellig en natuurlijk ook heel lekker aan toe. Zo leerden de kleuters en peuters en hun ouders elkaar (nog) beter kennen en bouwden ze aan relaties voor de toekomst.

’s Middags was er in de huiskamer koffie en thee en een goed gesprek voor iedereen. Hier hebben we helaas geen foto van maar de huiskamer was bij tijden behoorlijk vol. Ook buiten vonden gesprekken plaats in het mooie weer. Datzelfde mooie weer was er waarschijnlijk debet aan dat de aangekondigde buurtbingo niet genoeg deelnemers trok om door te kunnen gaan. Jammer: er waren mooie prijzen te winnen.

In de hal van de kerk was er informatie beschikbaar, met name een display van alle activiteiten van de kwartetkerken in het komende seizoen (voor het geval dat je het niet gezien hebt, deze informatie is ook beschikbaar op deze website maar niet in één oogopslag) en een uitgebreide kinderbijbeltentoonstelling. De middag eindigde met een borrel om vijf uur.

’s Avonds was er voor de jeugd van alle vier kwartetkerken (Fontein, Emmaus, Hoeksteen, Bron) een ‘Bijbels Cluedospel’.  Wat is dat nou weer? Het werd niet op een bord gespeeld, zoals in regulier Cluedo; de kamers waren de zalen van de kerk (en buiten). Het was dus niet alleen een bijbels, maar ook een levend Cluedospel. Er was ook niemand vermoord, maar er was iemand ontvoerd. Na veel gepuzzel bleek dat Noach de dader was.

Op zondagochtend was er net zoals vorig jaar een gezamenlijk ontbijt. Na twee jaar al een traditie! Het weekend werd afgesloten met een kerkdienst voor jong (vanaf 4 jaar) en oud, met kleinkunstenaar Jan-Marcel Vellinga die met behulp van zijn poppen Bongo en Petra en enkele gemeenteleden aan de hand van het gesprek van Jezus met de Samaritaanse vrouw bij de put van Sichar de vraag onderzocht: hoe kan je een geloofsgesprek voeren? Immers: waar het hart vol van is, loopt de mond van over.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X