Kidsgear Children’s Choir in de ochtenddienst

Voor een volle kerk trad Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda op 6 mei op in De Hoeksteen. Een vrolijke en ook leerzame dienst, waar we zagen hoe een andere cultuur hun geloof beleeft en viert.

De kinderen zitten op de basisschool Kidsgear of de middelbare school Hoys College in Bukomansimbi, Oeganda. Ze variëren in leeftijd van zeven jaar tot zo’n 16 jaar. Hun tournee in Nederland duurt 85 dagen. In deze tijd gaan de lessen ook gewoon door.

Tijdens de dienst heeft het koor zich verkleed: vóór de preek droegen de meisjes vrolijke rode jurkjes en de jongens bijpassende rode blouses met een zwarte broek. Na de preek waren ze gekleed in traditionele Oegandese kledij.

Tijdens de preek heeft het koor in de kinderdienst onze kinderen een liedje – een refrein – aangeleerd en bij terugkomst in de dienst zijn ze samen even opgetreden.

En na de dienst kon de gemeente allerlei traditionele Oegandees handwerk kopen, wat we dan ook gretig gedaan hebben. Een mooie herinnering aan een heel bijzondere en inspirerende dienst waarin we konden vieren dat we allemaal, over de hele wereld, kinderen van God zijn.

Over Kidsgear Children’s Choir

In de twee scholen van Kidsgear Children’s Choir in Bukomansimbi, Kidsgear en Hoys College, heeft iedereen gelijke kansen, ongeacht afkomst, talent of geloofsovertuiging. Deze twee scholen zijn opgericht en worden ondersteund door Stichting Up4s (‘Up for Us’) van Sylvia Mbabazi en haar man Frank Rus uit Deventer.

Het koor is al een aantal keren op tournee naar Nederland gekomen, waar het voornamelijk optreedt in scholen en kerken. Het doel van een tournee is het bekendheid geven aan het werk van Stichting Up4s, het werven van nieuwe sponsors en het inzamelen van geld.

De kinderen van het koor zingen en dansen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes in Oeganda. Zie hier hun promotievideo, opgenomen in Oeganda.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X