Kerkproeverij

In Engeland is het begonnen als ‘Back to Church Sunday’ en in Nederland begint het dit jaar ook, onder de naam ‘Kerkproeverij. Ook als Hoeksteen gaan we meedoen.

Waarom eigenlijk? Het blijkt dat veel mensen wel geïnteresseerd zijn in geloof, maar moeilijk nog over de drempel komen, en zeker niet alleen! Maar als men weet dat er veel meer nieuwe mensen komen, dan wordt het een stuk makkelijker.
Daarom is het ook belangrijk om aan te sluiten bij de landelijke campagne waardoor we automatisch al een stuk reclame krijgen.
Op deze pagina gaan we steeds wat verder vertellen over de Kerkproeverij, want het vraagt ook wat van ons als Hoeksteners. Bent u al nieuwsgierig geworden? Veel informatie is te vinden op www.raadvankerken.nl.
Wat kunnen we nu al doen om de Kerkproeverij op zondag 10 september tot een succes te maken?
Mensen nodigen mensen uit, niet een kerkgebouw. Zou het niet leuk zijn om een aantal posters te maken met daarop iemand van De Hoeksteen met een tekst? Bijvoorbeeld: Ik kom in De Hoeksteen omdat… En dat hoeft niet hoogdravend te zijn. We kunnen de posters dan in de kerk ophangen zodat ook toevallige bezoekers zien wat hier zoal gebeurt. Echt iets voor jou? Graag aanmelden bij Marieke, 06-27 152 946.
Hoe was jouw eerste keer?  En dan bedoel ik natuurlijk de eerste keer dat u in De Hoeksteen kwam. Het is misschien al jaren terug maar probeer het u even te herinneren…
Voelde u zich als een vreemde eend in de bijt? Werd u opgemerkt door iemand and wie sprak u aan?
Goed om te proberen ons dat weer voor de geest te halen en dan ons in te leven hoe het is voor een wildvreemde.
We hebben trouwens een ‘mystery’ gast uitgenodigd. Die komt in de komende weken eens kijken hoe het is om als nieuwsgierige De Hoeksteen in te gaan. Misschien zit hij of zij komende zondag wel naast u!
Begin september komt de gast vertellen hoe dat was…
Een waar gebeurd verhaaltje van een aanglicaanse bisschop. Op een vakantie besluit de bisschop zondags naar één van zijn parochiekerken te gaan. Hij neemt plaats op een van de achterste banken. Na enige tijd wordt hij door een man op zijn schouder geklopt en hij hoort hem zeggen, ‘Excuse me sir, you are sitting in MY seat.’ De bisschop draait zich om en de man ziet nu het  ‘priesterboordje’ en kan slechts zeggen, ‘Oh whoops…!’
Vijf redenen om WEL iemand uit te nodigen voor de Kerkproeverij op 10 september 2017:
1. Ik gun het mijn vriend(in) wat ik zelf vind en beleef in de kerk.
2. Mijn taak is uitnodigen, niet zorgen dat iemand komt.
3. Nee voor de uitnodiging is niet nee tegen mij als persoon.
4. Wie wil nou geen ‘blijde boodschap’ horen?
5. Het zou zomaar eens ‘Ja, leuk!’ kunnen zijn als antwoord.
Als laatste voor de vakantie een puzzel.
We gebruiken in onze kerk veel woorden die voor buitenstaanders niet zo begrijpelijk zijn. Op 10 september moeten we die dus in de dienst vermijden. Hieronder volgt een lijstje met woorden; voor u en jou de puzzel om hedendaagse alternatieven te bedenken. Stuur uw/jouw oplossing op naar onze dominee, predikant@hoeksteenamersfoort.nl. Op 3 september zullen we de mooiste vondsten publiceren en is er een prijs voor de mooiste of leukste oplossing. De woorden zijn: diaconie, genade, zegenen, Heilige Geest, ontferming, voorbede, lofzang, kyrie, psalm. Succes allemaal en fijne vakantie!
September 2017

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X