In verbinding blijven met elkaar

Samen met de jeugdouderlingen en de pastorale ouderlingen is de afgelopen dagen hard gewerkt aan een opzet om onze verbondenheid met elkaar juist ook nu in stand te houden. We gaan met elkaar het volgende doen: 

Jeugd

  • de ouders van kinderen van 0-12 jaar komen in een appgroep waarin we regelmatig iets posten om de kinderen te geven: een lied, een werkblad, een verwijzing naar een online kinderprogramma. Ook nodigen we ouders uit om iets te delen van wat ze op christelijk/kerkelijk gebied met de kinderen doen.
  • de tieners en jongeren zitten al in een appgroep. In die groep gaan gemeenteleden een korte vlog posten, met een vraag waarop de jongeren kunnen reageren. Verder ook daar af en toe een lied, een interessant filmpje etc.
  • de ouders van kinderen en tieners en jongeren krijgen wekelijks een brief van de jeugdouderlingen en predikanten met een hart onder de riem, en een suggestie om met de kinderen/jongeren te doen. Die nieuwsbrief gaat een paar dagen later ook met de gewone nieuwsbrief mee, zodat gemeenteleden allemaal op de hoogte zijn.

In dit alles ook het aanbod om je bij zorgen, verhaal kwijt willen etc. bij jeugdouderlingen en predikant te melden. 

Volwassenen

De senioren en kwetsbaren in onze gemeente zijn in gewone tijden verbonden door contactpersonen. Die hebben ook in de afgelopen weken al contact gehad met ‘hun’ pastoranten en zij blijven dit doen.

Met de overige actieve gemeenteleden, die een dunner of dikker lijntje met ons hebben, nemen we actief wekelijks contact op: via mail, een telefoontje of een appje. Gewoon om even te horen hoe het gaat, en een contact te hebben vanuit/namens de kerk. We hebben hiervoor een inventarisatie gemaakt om wie het allemaal gaat, en verdelen deze mensen onder een team van bellers.

We zijn heel blij met alle inzet van gemeenteleden om dit mogelijk te maken! Laten we hopen dat ook op deze manier we elkaar nabij kunnen zijn, zodat we straks als we elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten, de band in onze gemeente nog steeds levendig en aanwezig is. 

Zijn er vragen, is er pastoraat nodig bij jezelf of een ander, neem dat contact op met het pastorale team via pastoraat@hoeksteenamersfoort.nl.

Jeugdouderlingen: Annacarien Huisman, Martine Klasens
Pastorale team: Alike Maarse, Lammy Woldendorp, ds. Marieke den Braber

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X