Hoeksteen 40-dagenactie

Als protestanten zijn we geen carnavalsvierders en ook vasten zit ons niet in het bloed. Maar dat wil niet zeggen dat het ook voor ons niet goed kan zijn een aantal dingen  te laten staan en een tijdje wat soberder te leven.  Het helpt ons wellicht om te beseffen hoe goed we het eigenlijk hebben. Dus waarom niet, laat ook eens iets staan in deze 40 dagen tijd.  Kies zelf maar wat voor jou heel goed zou kunnen zijn. En het hoeft niet de hele periode hetzelfde te zijn, je kunt ook iedere week iets anders kiezen.

Wat kun je zoal doen:

  • Een poosje vegetarisch eten
  • Even geen alcohol
  • Geen koek of snoep
  • Of probeer deze eens: een weekje geen Facebook

En er is natuurlijk nog veel meer te verzinnen, je bent tenslotte creatief genoeg.

En zou het niet nog mooier zijn als het bespaarde ten goede zou komen aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Daarom dagen we iedereen uit om wat ze zo besparen om te zetten in goederen voor de Voedselbank. Die kunnen dan op Stille Zaterdag  en op Paasmorgen (20 en 21 april) bij de Hoeksteen worden ingeleverd.  (En ook al op 17 maart; zie hieronder.) Hiernaast staat een lijstje van wat de Voedselbank zoal graag krijgt.

En nog even een weetje: 40 dagen vasten is dus niet 40 dagen achter elkaar. Op zondag is het altijd een beetje Pasen en wordt er niet gevast. Dus 6 weken van 6 dagen en de eerste week slechts vier (vanaf as-woensdag 6 maart tot Stille Zaterdag 20 april).

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X