Het Paasproject in de Kinderdienst: Een teken van leven

In de Veertigdagentijd van 2020 lezen we uit het bijbelboek Exodus. Het verhaal van Exodus is een prachtig verhaal, en ook een heel bijzonder verhaal omdat het zo mooi laat zien in wat voor God wij mogen geloven. Het verhaal van Exodus gaat over mensen die het moeilijk hebben, mensen die verdrietig zijn, mensen die bang zijn. En God zegt tegen die mensen: “Ik zie het als jij het moeilijk hebt. Ik kom naar je toe om je te helpen. Om je te bevrijden.” In het verhaal van Exodus praat God met Mozes bij een brandende braamstruik. Eigenlijk kun je zeggen, God geeft daar een teken van leven aan Mozes. Hij zegt, “Ik ben er. Ik ben er voor jou en ik ben er voor alle mensen die bij mijn volk horen.” Zo geeft God een teken van leven aan Mozes.

God geeft mensen een teken van leven, en mensen kunnen ook elkaar een teken van leven geven, door iets aardigs tegen elkaar te zeggen, iemand een kaartje te sturen, even op bezoek te gaan, of een berichtje te sturen. Met de kinderen gaan we in deze Veertigdagentijd bedenken op welke manieren dat allemaal kan. Voor elke zondag is er een grote illustratie bij het bijbelverhaal. Daarnaast zijn er per zondag vragen en opdrachten waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Soms ook hele verrassende vragen, zoals deze: stel je voor, dat God een visitekaartje zou hebben. Wat zou daar dan op staan?

We beginnen deze periode met het verhaal van Mozes bij de brandende braamstruik. Daar geeft God een teken van leven aan Mozes en zijn volk: Hij heeft hun hulpgeroep gehoord en zal hen bevrijden. Door de verhalen heen zal God steeds opnieuw tekens van leven aan mensen geven. Op weg naar Pasen mogen wij ook vragen om een teken van leven; zowel van God als van mensen om ons heen; en ook tekens van leven aan anderen geven.

De kinderen krijgen een boekje en elke zondag twee delen van een stripverhaal die ze in het boekje kunnen plakken. Zo sparen de kinderen elke zondag een stukje van het verhaal en met Pasen is het stripboekje compleet.

We nodigen alle kinderen van harte uit om het project te volgen in de kinderdienst.  

Namens de leiding van de kinderdienst,
Wendela, Grianne en Nicoline

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X