Geweldige opbrengst kaarsenverkoop Stichting Mikondo

Op 8 december 2019 zijn leden van de kaarsenwerkgroep van Stichting Mikondo in De Hoeksteen geweest om na de dienst hun kaarsen te verkopen. De opbrengst was bestemd voor onderwijs in Mikondo, een grote achterstandswijk in Kinshasa, Democratische Republiek Congo.

Wederom was de kaarsenverkoop rondom kerst weer een geweldig succes. Er waren in totaal 16 verkoopmomenten in acht verschillende kerken
en koorrepetities; er werden ook kaarsen privé verkocht. Alle ingezamelde kaarsrestanten zijn opgegaan. Het eindbedrag is €2946, waarvan voor €242 in De Hoekssteen is verkocht. Dankzij een verdubbelaar wordt er maar liefst €5892 gestort op de rekening van Stichting Mikondo.

Alle kopers heel hartelijk bedankt voor uw steun en ….. de kaarsenmakers gaan gewoon door dus uw kaarsrestanten blijven zeer welkom.

Hartelijke groet, Loes van der Ham

De kaarsenwerkgroep bestaat uit mensen rondom de Fonteinkerk die het werk van Stichting Mikondo steunen door de gedurende het hele jaar ingezamelde kaarsrestanten om te smelten tot mooie nieuwe kaarsen.

Wat is Stichting Mikondo?

Jarenlang konden de kinderen in Mikondo in Kinshasa niet naar school. Er was geen hoop meer dat daar verandering in zou komen. De Congolese overheid zorgt niet voor gratis onderwijs.

Om de inwoners van Mikondo te helpen, is op initiatief van Epi Kaluba, die opgroeide in Mikondo, in Nederland de stichting Vrienden van Mikondo opgericht. De stichting, welke gevestigd is in Deventer, werkt nauw samen met de Congolese partnerorganisatie a.s.b.l. Projets Mikondo. Een a.s.b.l. is een vereniging zonder winstoogmerk. De basisschool La Tulipe en de bibliotheek zijn onderdelen van het sociaal-cultureel centrum dat stap voor stap ontwikkeld wordt door Projets Mikondo.

La Tulipe

De school “La Tulipe” is opgericht in 2001. Al gauw was er een groot aantal leerlingen, kleuters en basisschoolleerlingen; zelfs worden lessen gegeven aan leerlingen die hun VWO diploma willen halen, om toegang tot de universiteit te krijgen. Van jaar tot jaar gaat het om 400 tot 500 leerlingen in totaal. De examenresultaten zijn uitzonderlijk goed.

Volwassenen volgen er ’s avonds alfabetisering, Frans, Engels, naaien, boekhouden etc. Die cursussen voor volwassenen zijn een groot succes. De bibliotheek groeit uit tot een belangrijk kenniscentrum. Vanuit de school wordt met toewijding opvang en naaionderwijs geboden aan jonge drop-outs die daarmee alle dagen iets nuttigs leren en van de straat zijn (waar immers in die buurt niet veel goeds omgaat).

Vrienden van Mikondo

De Vrienden van Mikondo hebben, dankzij donateurs en goede gevers, elke maand alle kosten voor het onderwijs, waaronder de salarissen van het schoolteam van 20 mensen, kunnen betalen. Ook onderhoud en uitbreiding van de gebouwen, die in eigendom zijn, worden uit de donaties betaald.

Er blijven donateurs nodig! Bijvoorbeeld, het salaris van het schoolteam is nog steeds onder de maat en Stichting Mikondo wil dat heel graag rechttrekken. Zie voor meer informatie en een banknummer http://www.mikondo.nl/overons/overons.html .

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X