Gemeentelid Gijs van den Broek ontvangt lintje

Vrijdag 26 april ontving Gijs van den Broek  uit handen van burgemeester Lucas Bolsius de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gijs heeft zich jaren verdienstelijk gemaakt bij de VDS (Vrienden van de  vliegende Duiven Sport), de SAMO (Sierduiven Vereniging Amersfoort en Omstreken) en binnen de wijkgemeente De Hoeksteen voor de bandrecorderdienst.

In 1992 werd Gijs door ds J. Wolswinkel (toenmalig wijkpredikant van onze gemeente) gevraagd om de bandrecorderdienst op te zetten. Dit met als doel het contact te onderhouden tussen de kerkelijke gemeente en leden die niet naar de zondagse vieringen konden komen omdat ze aan huis gebonden waren.

Het wekelijks kopiëren van de opnames, eerst enkeldeks, daarna dubbeldeks en op het laatst op cd,  was zeker in de beginjaren een tijdrovende aangelegenheid. Alles bij elkaar heeft Gijs dat gedurende 25 jaar verzorgd met wekelijks veel deur- en belcontact met zijn ‘klanten’ en bezorgers. Dit in alle vriendelijkheid en met geduld of met een bemoedigend woordje.

De Hoeksteen gemeente is Gijs van den Broek veel dank verschuldigd en wij feliciteren hem en zijn familie van harte met deze welverdiende onderscheiding.

Henk P. Bijma

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X