Een mooie startzondag

We kijken terug op een mooie start van het winterseizoen. Al vroeg waren er mensen bezig om een gezamenlijk ontbijt voor te bereiden. En wat was het fijn dat we op het laatste moment extra tafels moesten dekken.

Deze dag stond niet op zichzelf. Vrijdagavond begon het al met een filmavond. Zaterdag de sociale markt ‘Beleef Schothorst’ en de sponsorloop en de opening van de huiskamer door de burgemeester. De feeststemming was er het hele weekend al en die hebben we zondag voortgezet.

Na het gezellige ontbijt, waarin de gesprekken aan het geluid te horen geanimeerd waren, volgde een bijzondere kerkdienst. Bij binnenkomst in de kerkzaal niet de stoelen op de gebruikelijke rijtjes, maar in kringen. Het automatisme van op je “eigen” plekje gaan zitten werd daarmee doorbroken en alleen dat al leverde gespreksstof op.

Na de schriftlezing over “Wie zeggen jullie dat ik [Jezus] ben?” (Marcus 8:29) volgde een aantal korte opmerkingen van de dominee, waarna de kringen aan de hand van vragen in gesprek gingen. De eerste vraag was: ‘Wie zeg jij dat Jezus is?’ en dat leverde interessante en verbindende inzichten op. Twee kringen gingen niet alleen aan het praten maar pakten ook de knutselspullen ter hand en maakten er een kunstwerk van. Hoewel veel groepen na 20 minuten nog lang niet klaar waren, werd door de organist een lied ingezet en ging de dienst verder. Na afloop was er koffie met lekkers, wat de feestelijke stemming en de gesprekken continueerde.

Bijzonder om zo met elkaar in gesprek te komen en te zijn. Juist omdat het zo anders was dan anders.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X