Een mooie ‘Beleef Schothorst’

Op 22 september vond voor de derde keer ‘Beleef Schothorst’ plaats. Vanwege de verbouw van de Hoeksteen was het marktplein verplaatst naar de parkeerplaats voor de Hoeksteen, die gelukkig netjes was vrij gehouden door de bewoners van het Klaartje Donzepad. Ruim dertig organisaties deden mee en lieten zo mooi zien wat er in Schothorst allemaal te doen is op sociaal, sportief en cultureel gebied.

Ook door het winkelcentrum werd nog wat schuchter meegedaan. Enkele zaken hadden de ‘Beleef Schothorst’ poster opgehangen met een speciale  ‘Beleef Schothorst’ aanbieding. Wat ook in het winkelcentrum aanwezig was waren de statafels van de Wijkraad en Indebuurt033 bij de LIDL en de Jumbo waar mensen werden gevraagd naar hun ideeën over en voor de wijk.

Twee bijzondere zaken waren het optreden van het Middelpuntkoor en natuurlijk de openstelling van de nieuwe Huiskamer voor de wijk in de Hoeksteen. De hele dag konden de mensen binnen lopen in de huiskamer en ook desgewenst in de stiltehoek van de kerk een kaarsje opsteken.

’s Middags, net voor de komst van de burgemeester en wijkwethouder, begon het weer wat te betrekken en kregen we te maken met een flinke regenbui. Toen bleek weer wat een gemak de grote kerkzaal van de Hoeksteen was. Met man en macht werd ingepakt en nog even snel verkast naar binnen. Daar konden de burgemeester en Wijkwethouder (Kees Kraanen) nog kennismaken met diverse organisaties en kregen ze beiden een exemplaar van Wegwijs in Schothorst uitgereikt door Christien Stomphorst die dit jaar alweer voor de vierde keer het boekje heeft samengesteld. Hierop volgde een kennismaking met diverse activiteiten en de officiële opening van de huiskamer (zie hierboven).

Hiermee was Beleef Schothorst tot een einde gekomen maar de Burgemeester en Wethouder gaven ook nog even het startsignaal voor de sponsorloop, dit keer niet met een start pistool maar met een enorme koeienbel. Maar daarmee was het feest niet afgelopen, de Wijkwethouder zegde toe zijn best te gaan doen om het sponsor bedrag te verdubbelen. En omdat de opbrengst van het toch kleine groepje lopers zeer groot was kon met de bijdrage van de gemeente het gehele tekort worden weggewerkt. Hierboven nog wat foto’s van de sponsorloop.

Kortom een mooie dag.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X