Een bijzondere kerkdienst

Op zondag 29 september vond een bijzondere kerkdienst plaats, en dat niet alleen omdat de beamer het niet deed en de liedboeken uitgedeeld moesten worden. Defensiepredikant Charissa van Meeuwenoord slaagde erin alle leeftijden te betrekken in het ‘Kindermoment’. Het verhaal ging over Zacheüs, die in een boom moest klimmen om Jezus te kunnen zien. Op de foto zie je de de mensenmassa vóór Zacheüs, die in een boom (op een ladder) geklommen is en tussen de bladeren (van onder een paraplu) tuurt om Jezus te zien (die achter Charissa staat).

Op deze manier kun je meteen ook zien wie de extraverten van de kerk zijn – onder de volwassenen dan! Die waren bereid gevonden om naar voren te gaan zelfs vóórdat ze wisten waar het om ging. De kinderen (Zacheüs en Jezus) hadden weinig keus.

Ook de preek was bijzonder en ging over genade: God houdt evenveel van mij ondanks alles wat ik in het verleden gedaan heb, en hij houdt evenveel van mij hoe goed ik mij voortaan ook gedraag – wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik er maar op los kan leven, lees Paulus daar maar even op na. Met andere woorden, net als bij Zacheüs: genade kunnen wij niet verdienen, wij krijgen het gratis en voor niets.

Na de dienst konden wij een brief schrijven voor Amnesty, en bloemen meenemen voor een zieke, want het was Ziekenzondag. Heb je die kansen gemist (en ook als je ze niet gemist hebt): 27 oktober is er weer een Amnesty zondag. Maar voor Ziekenzondag zul je moeten wachten tot volgend jaar.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X