De Soos 55+ gezien door een buitenstaander

Hoeksteen, een kostbare steen!

Ik heb weer kostbare uurtjes doorgebracht op de seniorensoos. Het is een levendig gezelschap met veel gebabbel en gelach! Maar als er dan een spreker binnenkomt wordt het doodstil. Vooral als het over vroeger gaat. Dat gaat erin als koek.

Bijvoorbeeld een lezing over de Prodent fabriek. Een Duitse zakenman, lang geleden voor de oorlog, had het plan opgevat een fabriek te starten in Amersfoort. Hij bedacht dat er schoenpoets moest komen voor de militairen hier gelegerd. Dus ging hij mengen en roeren en ziedaar er kwam schoenpoets uit. Daarna moest er tandpasta komen. Weer mengen en roeren en er kwam tandpasta te voorschijn. Op de film hebben we veel werknemers gezien die werkten in de productie. Later in de Plusbus ontmoette ik een oude vrouw. Zij vertelde dat ze aan de lopende band dopjes op de tubes moest schroeven. Dat ging zo razendsnel dat ze het nauwelijks bij kon houden. Ja, dat was hard werken vroeger!

We hebben ook een indrukwekkend verhaal gehoord over Dietrich Bonhoeffer. Hij zag in wat een verschrikkelijk heilloos plan Hitler had bedacht om het Joodse volk uit de weg te ruimen. Bonhoeffer stond op en kwam in verzet en dat moest hij met zijn leven bekopen. Het mooie is dat hij een kostbare schat (Jezus Christus) in de akker van zijn leven had gevonden en daarom zijn leven kon prijsgeven.

En dan nog het verhaal van Geelhoud de verhalenverteller. Over Sint Joris en de draak, met veel humor! De moraal van het verhaal: het kwaad moet je doden en niet de mensen.

Conclusie: De Hoeksteen is een leuke kerk die zorgt voor ontmoeting en verbinding. Zelf ben ik lid van de Kruispuntkerk in Vathorst. Anders wist ik het wel! Ha, ha…

Een hoopvolle toekomst gewenst!
Martha de Groot

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X