De kinderen van Peduli Anak bedanken De Hoeksteen

In De Hoeksteen is een aantal keren gecollecteerd voor kindertehuis Peduli Anak in Indonesië. Vorig jaar werd het tehuis zwaar getroffen door een aardbeving, alle schoolgebouwen en woningen werden verwoest of zwaar beschadigd.

Na de aardbeving hebben de kinderen eerst een viertal dagen onder gespannen zeildoeken geslapen op matrasjes op de grond. Daarna kwamen er drie grote tenten van een Nederlands bedrijf in Jakarta.

Nadat de telkens terugkerende aardbevingsschokken minder werden is men begonnen de schoolgebouwen te repareren. Deze gebouwen waren erg stevig. Dus de dragende elementen van deze gebouwen waren erg sterk. In de muren ertussen zaten wat scheuren; die zijn gerepareerd.

Na drie maanden kregen de kinderen weer een echt dak (tijdelijk) boven hun hoofd. Ze slapen op veldbedjes. Nu zijn de bouwvakkers bezig met het bouwen van woonhuizen voor de kinderen. De oude huizen waren allemaal ingestort of zwaar beschadigd en te gevaarlijk om in te wonen. Het grote wachten is nu om de huizen te gaan bewonen.

Op YouTube kunt u een reportage van Hart van Nederland bekijken over deze ramp en de wederopbouw.

Op de foto boven een deel van de kinderen bij hun ingestorte huizen. Ze houden een niet heel goed zichtbaar bord omhoog met de tekst ‘Thank you!’.

Ineke Hogeboom

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X