Bij de diensten van maart

28 februari 2020

Inmiddels is de Veertigdagentijd begonnen. De Kinderdienst gaat deze weken aan de slag met een project dat het boek Exodus volgt, en wijst op ‘tekens van leven’ in alle schijnbare uitzichtloosheid. Wij lezen met hen mee, en lopen zo langs de moeizame onderhandelingen van Mozes met de Farao, de vele plagen, tot aan de uiteindelijke uittocht.

Die uittocht, die valt natuurlijk samen met Paasmorgen, wanneer we lezen over de uittocht van Jezus uit de dood, na alle schijnbare uitzichtloosheid.

Of alle gastvoorgangers ook wat met de lezingen uit Exodus doen, dat weten we niet. Maar in ieder geval zullen in de weken van maart en april de kinderen het wel steeds naar voren brengen.

Op 1 maart gaat Wilko van Holten voor. In de dienst van 8 maart wordt Marja den Hond als diaken bevestigd en bedanken en verwelkomen we nieuwe vrijwilligers. Deze dienst lezen we uit Exodus 4:18-31. Zondag 15 maart gaat Alain Verheij voor, een predikant die ook heel actief is in de media/social media. Op 22 maart blijven de kinderen van groep 7 en 8 met hun preektijdschrift weer in de hoofddienst en lezen we Exodus 7:8-25. De zondag erna, 29 maart, gaat Klaas Bom voor. Op 5 april is het Palmpasen en werkt het koor Sjofar mee aan de dienst. De lezing is uit Exodus 11:1-10 en natuurlijk maken de kinderen weer Palmpaasstokken om die daarna in de Koperhorst te laten zien.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X