Adventsproject Kinderdienst: Geef licht!

Geef licht. Dat is het thema van het adventsproject van Kind op Zondag waar ook onze kerk aan mee zal doen in de kinderdienst tijdens de komende adventsperiode.

Er zijn ramen die twee dingen tegelijk laten zien: een schilderij dat erop staat en het licht dat erdoorheen schijnt. Zo is het ook met Bijbelverhalen. Ze vertellen over concrete mensen en gebeurtenissen. Maar wie goed kijkt, ziet nog iets anders: door de verhalen schijnt een licht. Het licht van Gods liefde voor de mensen.

Deze adventstijd lezen we in de kinderdienst verhalen over de profeet Micha. Zo’n 700 jaar vóór de geboorte van Christus liep hij door de straten van Jerusalem. En hij zag een donkere stad. Een stad waar mensen niet tot hun recht kwamen en waar geen vrede was. Micha vertelde dat het ánders kon. Hij vertelde het aan de leiders van de stad én aan de gewone mensen. ‘Maak van Jerusalem weer een lichte stad’, zei hij. ‘Een stad zoals God haar bedoeld heeft.’

Ook onze wereld kan wel wat licht gebruiken. En daar mogen we om bidden op weg naar Kerst. Om licht van de hemel, dat ons gegeven wordt en dat we mogen delen met andere mensen. We hopen dat Advent een tijd van licht mag zijn. Een licht, dat ons gegeven wordt vanuit de hemel en dat we met elkaar mogen delen. De profeet Micha neemt daarin het initiatief. Maar dat is nog maar het begin. Micha vertelt dat op een dag íémand geboren zal worden in het kleine plaatsje Bethlehem – iemand die voor de mensen zal zorgen, iemand die mensen zal leiden, het licht van de wereld. Dat geeft hoop, op weg naar Kerst.

De kinderen krijgen elke week een kaars mee naar huis. Zo hebben zij een aandenken aan het verhaal dat ze gehoord hebben in de kinderdienst en kunnen ze thuis ook weer hun kaarsen branden.

Het adventsproject is gemaakt in samenwerking met Kids in Actie, een programma van Kerk in Actie.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X