Advent, Kerst en Jaarwisseling in De Hoeksteen en de Kwartetkerken

In De Hoeksteen en in de kwartetkerken worden Advent en Kerst volop gevierd. Hier volgt een overzicht van alle activiteiten, met verwijzingen naar uitgebreidere informatie indien voorhanden.

Kerkdiensten in Advent

Iedere zondagochtend om 10 uur is er een feestelijke adventsdienst in de Hoeksteen. De kinderen hebben een aandeel in de dienst en er is ook een speciaal adventsproject in de Kinderdienst.

Kerstmusical

Iedere zondagochtend om 11.30 wordt er geoefend voor de kinderkerstmusical die een onderdeel vormt van de kerstavonddienst, samen met De Bron in De Bron (Vogelplein 1).

Gewoon Bijbellezen: Kerst

Het kerstverhaal kent iedereen. Ezel, herders, een stal en engelen. En natuurlijk een baby, Jozef en Maria. In de bijbel wordt het geboorteverhaal van Jezus door de vier evangelisten op totaal verschillende wijze verteld. Wist je dat er eentje is die helemaal geen ‘kerstverhaal’ heeft? In een serie van twee avonden gaan we met elkaar de vier evangelisten langs, en ontdekken zo opnieuw het kerstverhaal en de boodschap ervan. Bijbelkennis is zeker niet nodig, nieuwsgierigheid is genoeg.
Datum: 9 en 16 december, 20 uur, De Hoeksteen (Klaartje Donzepad 59)

Adventsvespers

Op de vier zondagavonden op weg naar Kerst vinden er in de kerken van het kwartet vespers plaats. Een vesper is een avondgebed. In het donker van de avond komt de kerk bij elkaar om in zingen, bidden en stilte zich voor te bereiden op Kerst.

Elke Adventszondag wordt er een vesper gehouden in één van de vier kerken, voorbereid door leden van de vier kerken. Het schema is als volgt:

  • 1 december, De Bron (Vogelplein 1, Liendert), 19.00 uur
  • 8 december, Fonteinkerk (Robert Kochstraat 4, Leusderkwartier), 19.00 uur
  • 15 december, De Hoeksteen, 19,30 uur
  • 22 december, Emmauskerk  (Noordewierweg 131, Soesterkwartier), 19.00 uur

We hopen op mooie vieringen op weg naar Kerst waarin we ook onze verbondenheid als kwartetkerken op deze manier willen uitdrukken.

Kerstlichtjestocht:

21 december, 16.30-19.00 uur in Park Schothorst. Hier een bericht over de voorbereidingen.

Festival of Lessons and Carols:

22 december, 12 uur in de Fonteinkerk

Viering met Carols and Lessons 

met medewerking van de cantorij van De Hoeksteen samen met een aantal muzikanten. Dit jaar met Europese carols uit verschillende landen. Natuurlijk kan er ook weer meegezongen worden. Na afloop is er een gezellig samenzijn met kerstbrood en glühwein.
Datum: 22 december, 16 uur in De Bron.

Peuter-/Kleuterviering

22 december 16 uur in de Emmaüskerk. Voor alle vier de kwartetkerken.

Kerstavond, 24 december

Om 19 uur is er een kerstavondviering met Kindermusical in een gezamenlijke viering in De Bron (Vogelplein 1), met kinderen van De Hoeksteen en De Bron, die de musical ‘Kerstpost’ uitvoeren. Na afloop een gezellig samenzijn met een hapje en drankje.
Deze dienst is live te volgen via www.debronamersfoort.nl.

Kerstspel voor jong&oud:

‘Niemand buitenspel’ om 19.00 uur in de Fonteinkerk (Robert Kochstraat 4)

Kerstnachtdienst van het Soesterkwartier,

21.00 uur in de Emmauskerk (Noordewierweg 131).

25 december

Kerstmorgen, in elke kerk van de kwartetkerken een feestelijke viering om 10 uur (in De Hoeksteen kerstliederen zingen vanaf ongeveer 9.50).

29 december

Nummers uit de Top2000 in de dienst in de Fonteinkerk, Emmauskerk en De Bron (met De Hoeksteen) om 10 uur.
Deze dienst is live te volgen via www.debronamersfoort.nl.

31 december Oudjaarsdienst in De Hoeksteen

Om 19.00 uur, gezamenlijk met De Bron in De Hoeksteen. Ds. Rein van der Zwan gaat voor.
U wordt van harte uitgenodigd na de dienst voor een kop koffie of thee met wat lekkers en een drankje in de huiskamer om zo nog wat na te praten over het oude jaar en het jaar dat komt.

5 januari Kwartetdienst

Deze zondag een kwartetdienst voorbereid door de kerkenraadsleden van de vier kwartetkerken. In alle kerken om 10.00 uur. Het zal hier en daar misschien net iets anders gaan dan u gewend bent: laat u verrassen.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X