Werkgroep Kerk in Actie

Vanuit onze landelijke Protestantse Kerk worden wereldwijd veelkerken en organisaties gesteund in hun activiteiten voor armoedebestrijding, een rechtvaardiger wereld en de bekendmaking van het evangelie. Landelijk is dit project bekend onder de naam 'Kerk in Actie'.

Binnen De Hoeksteengemeenschap is een werkgroep 'Kerk in Actie - De Hoeksteen'. Deze werkgroep probeert op verschillende manieren de betrokkenheid van onze wijkgemeente bij dit wereldwijde werk te stimuleren. De werkgroep wil in de gemeente de veelzijdigheid van het werk Kerk in Actie onder de aandacht brengen. Dat gebeurt in de 40-dagentijd, maar ook op andere momenten in het jaar in de kerkdienst en via de Nieuwsbrief. Ook kunnen zij op aanvraag iets vertellen op een kring, club, soos of jongerengroep.


Vanuit de Hoeksteengemeenschap wordt meegeleefd met theologiedocent Tjeerd de Boer en zijn vrouw Kathleen Ferrier. Zij zijn in 2013 door Kerk in Actie uitgezonden naar Hong Kong. Hij doceert daar missiologie en andere theologische vakken aan het Lutheran Theological Seminary (LTS). Het LTS heeft een regiofunctie en biedt een predikantenopleiding aan studenten uit Laos, Cambodja, Nepal, Vietnam, China en andere Aziatische landen. Tjeerd de Boer brengt periodiek ook bezoeken aan de landen en kerken waar zijn studenten vandaan komen. Hij doet verslag van zijn ervaringen op zijn weblog .


Je kunt Kerk in Actie ook volgen via Facebook en Twitter.


Contactpersoon: Tjerk Nap (033-4801993)