Wie helpt er mee? - Activiteiten buiten onze kerk

 


 Vrijwilliger worden bij de Voedselbank?

De Voedselbank Amersfoort zet zich in voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten.

De organisatie van de Voedselbank drijft op een groot aantal  enthousiaste vrijwilligers en wordt ondermeer actief gesteund door veel  Amersfoortse kerkelijke instanties.

Momenteel wordt gezocht naar vrijwilligers in diverse functies, zoals beschreven in bijgevoegd document.

Vrijwilligersvacatures Voedselbank

Voedselbank vacatures juni 2018.docx 33.1KB 16 Jun 2018 02:26

juni 2018

 

Gebedsmoment Zon&Schild zoekt vrijwilligers

Iedere dinsdag van 10.15-11.15 is er op Zon en Schild een moment in de kapel voor ontmoeting, delen, luisteren, bidden en danken. Het is voor cliënten en medewerkers. Belangrijk is dat er iemand is als ‘gastheer/-vrouw’ die een lied of gedicht uitzoekt en het gebed wil doen. Het moment wordt door iedereen samen gemaakt, de gastheer/vrouw geeft alleen begeleiding. Een van de verpleegkundigen zorgt nu met name voor dit moment, maar kan wel wat ondersteuning gebruiken. Lijkt het je wat om af en toe hier gastvrouw/-heer te zijn, dan kun je meer info krijgen via Marjan van Rooijen, marjan.rooyen@planet.nl.


Kookster gezocht voor de oecumenische kookgroep “Het Klokhuis”

Sinds 1993 bestaat er de eetgroep die gestart werd door De Brug, De Opstandingskerk, De Heilige Geestkerk in de wijk Randenbroek-Schuilenburg. De maaltijd vindt plaats in het Klokhuis, Weberstraat 1.

Er is een grote trouw in opkomst van ongeveer 30 gasten die onderling tijdens het eten in gesprek raken.

Er wordt twee keer per maand voor de gasten gekookt, de 1e en de 3e dinsdag. We koken in een groepje van vier personen. Voor één van de groepen  hebben we dringend een kookster nodig. Bovendien is er één keer per zes weken nog plek voor een afwasser, die uiteraard ook mee-eet. Afwassen doet men met zijn tweeën.

Informatie geeft graag Ina Prinsen, 033 4756815.