In verband met de coronamaatregelen is er een aangepast rooster voor de kinderen. Voor de baby’ s en peuters is er wel oppas tijdens de (fysieke) zondagse diensten. U moet uw kind wel aanmelden voor het reserveringsformulier.

Het programma kunt u hieronder downloaden

Zondagse crèche

Iedere zondag (en soms ook tijdens andere diensten: vraag ernaar!) is er tijdens de dienst oppas voor de kleinsten van 0 tot 4, met veel speelgoed en lieve oppassers. We proberen waar mogelijk ook wat inhoud te geven aan de geloofs-beleving van de peuters, door een werkje of een lied. Tegen het eind van de dienst kunnen de ouders hun kind(eren) komen ophalen zodat die ook de zegen ontvangen aan het eind van de dienst.

Kleuter- en peutervieringen

Sprankelende, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is het doel van peuter- en kleutervieringen. Tijdens deze diensten beleven baby’s, peuters en kleuters én hun (groot)ouders / verzorgers een bijbelverhaal met alle zintuigen. We vertellen het verhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten. Met deze vieringen maken jonge kinderen (én hun ouders) op een speelse manier kennis met de kerk en kunnen ouders elkaar op een informele manier ontmoeten.

Elk voorjaar en najaar organiseren wij zo’n dienst, samen met de protestantse gemeente De Bron. De dienst vindt plaats op een zondag om 15.30 in De Bron, Vogelplein 2 in Amersfoort.
U bent van harte welkom!
Meer informatie via de jeugdouderlingen op jeugdouderling@hoeksteenamersfoort.nl.

Oppasdienst

Elke zondagochtend is er oppas voor de allerkleinsten tot 4 jaar. Wil je meer weten of contact met de leiding? Bel met  Wanda Willemsen (0653 781 630).

Op dit moment zijn we op zoek naar mensen die eens in de vier tot zes weken op zondagochtend tijdens de dienst op de kleinste gemeenteleden willen passen. Je kunt vroegtijdig aangeven welke zondagen je verhinderd bent en anders is er wel iemand bereid om te ruilen.


Kinderdienst

Elke zondag is er tijdens de preek kinderdienst voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Ze horen een verhaal en er is altijd wel iets creatiefs te doen. De leiding is in handen van een team gemeenteleden.

Tijdens de kinderdienst vertelt de leiding een verhaal, is er tijd voor een gesprek en iets creatiefs. De leiding komt vier keer per jaar bij elkaar om de inhoud af te stemmen, projecten voor te bereiden en ervaringen uit te wisselen.

Vind je het leuk om ongeveer één keer in de vier weken aan kinderen een Bijbelverhaal te vertellen, hierover door te praten, te knutselen of een quiz te doen? Dan is de kinderdienstleiding op zoek naar jou want wij kunnen wel extra leiding gebruiken! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tineke Tissink (033-4808523).


Kerk- en Scholendienst

Met de christelijke basisscholen in Schothorst organiseren we jaarlijks kerk- en scholendiensten voor en door basisschool-leerlingen en hun ouders en verdere familie.


Kinderkerstmusical

Een grote groep kinderen werkt ieder jaar met groot enthousiasme mee aan de Kerstmusical die op 24 december om 18.30 uur wordt opgevoerd. De repetities beginnen na de herfstvakantie en vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom om mee te doen.


Bijbelknutselochtend

Eén of twee keer per jaar wordt er in een schoolvakantie een bijbelknutselochtend georganiseerd. We lezen een mooi verhaal en doen spelletjes en knutselen samen. Deze ochtenden zijn voor kinderen van de basisschool. In de voorjaarsvakantie van 2017 hebben we de ark van Noach geknutseld. Een gezellig ochtendje voor als je in de vakantie thuisblijft!


Jonakamp

Een weekend in juni, van vrijdagavond tot zondagmiddag, organiseren wij samen met De Bron en de Emmaüskerk een kampeerweekend voor kinderen van 6 tot 12. Er is plaats voor zo’n 42 kinderen en 12 tot 15 volwassenen gaan mee als leiding. De oudere kinderen fietsen onder begeleiding naar een kampeerlocatie in de buurt terwijl de jongere kinderen en de bagage worden gebracht. Activiteiten als kampvuren, bosspelen, een zeskamp en een bonte avond worden georganiseerd rond een thema. Op zondag is er in de ochtend een viering. Daarna resten alleen nog het opruimen, de goede herinneringen en het uitkijken naar het volgende kamp!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X