Inloophuis Schothorst

Inlooophuis Schothorst

Sinds 1 mei 2018 zijn wij te vinden op Lancelotpad 18.

Tel. 033-4801902

info@inloophuisschothorst.nl

www.inloophuisschothorst.nl

Welkom!Co÷rdinatie

Co÷rdinator: Trudy Paus
Secretaris: Klaas van der Horst
T: (033) 480 19 02
info@inloophuisschothorst.nl


"Altijd gezellig om even binnen te komen!"


Het Inloophuis in Schothorst vormt al dertig jaar een plaats waar mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Naast de dagelijkse inloop worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals buurtmaaltijden, wandelingen, bijeenkomsten rond Advent of veertigdagentijd en creatieve workshops.

Een overzicht van de activiteiten is te vinden op de website van het Inloophuis. Wie helpt inloophuis Schothorst de zomer door?

Omdat het Inloophuis ook in de zomermaanden graag open wil zijn, zijn we op zoek naar gastvrouwen en gastheren, die in de maanden juli en augustus 2019 willen invallen.

Het betreft het inschenken van een kopje koffie of thee, een praatje maken en een luisterend oor. Je werkt altijd met twee personen en je wordt goed ingewerkt.

Het Inloophuis is open op maandag-, donderdag-, vrijdag-  en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Natuurlijk kun je ook blijvend, als invaller, ons gezellige en betrokken team versterken.

Wil je eerst meer informatie of wil je je aanmelden, neem dan contact op met Ellen Nijsse, (vrijwillig) co÷rdinator gastvrouwen/-heren: 0640267203 of via de mail: info@inloophuisschothorst.nl .Openingstijden Inloophuis:

 

Maandag

14.00-16.00 uur

Dinsdag

10.00-12.00 uur

Woensdag

10.00-12.00 uur

Donderdag

14.00-16.00 uur

Vrijdag

14.00-16.00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

14.00-16.00 uur

 


 Het Inloophuis wordt gedragen door zowel de Protestantse Gemeente Amersfoort als door de Rooms-Katholieke kerken. Zo wil het Inloophuis vanuit een christelijke levensovertuiging aandacht schenken aan iedereen die dat nodig heeft.


Tal van vrijwilligers, van zowel binnen als buiten deze kerken, zetten zich in om het huis een plek te laten zijn waar mensen zich welkom weten.


Regelmatig is het Inloophuis op zoek naar extra vrijwilligers om het bestaande team bij activiteiten te ondersteunen of om nieuwe activiteiten te ontplooien.

Op de website van het Inloophuis kun je onder 'vacatures' zien of jij misschien degene bent naar wie het Inloophuis op zoek is.Aan de KOOK!

De kookgroep heeft door allerlei omstandigheden ook dringend behoefte aan iemand die dit team komt versterken!

Er wordt altijd samen met twee personen gekookt op de woensdag. Het streven is dat elke kok eens per half jaar een maaltijd voorbereidt, die gezamenlijk met wijkgenoten wordt genuttigd. Zo verenigen wij in het Inloophuis het 'nuttige(n)' met het aangename. Gezellig samen aan tafel en mensen uit de wijk (beter) leren kennen. De keuken is voorzien van een goede uitrusting.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 4801902 of e-mail: info@inloophuisschothorst.nl.

 

Gastvrouw/-heer wijkmaaltijd

Elke woensdagavond komen wijkbewoners bij elkaar om samen te genieten van een maaltijd in de sfeer van "Sofie aan tafel". Wij zoeken ter ondersteuning van de kokers een gastvrouw/-heer. Hij/zij dekt de tafel, heet de gasten welkom, schenkt een drankje in en rekent de kosten af. Daarnaast is het fijn een luisterend oor te hebben. Na afloop wordt gezamenlijk afgeruimd en worden met name de grote pannen afgewassen. (Er is een vaatwasmachine.) Ook wordt de woonkamer netjes achtergelaten.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 4801902 of e-mail: info@inloophuisschothorst.nl.