Activiteiten buiten onze kerk


De St Joriskerk is van de zomer (bijna) altijd open

BEZICHTIGING KERK

Periode: 2 mei t/m 20 oktober 2018

dinsdag  t/m  zaterdag, 11:00-17:00  uur
Toegang: 1 euro p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis)

N.B. Wanneer de kerk verhuurd  is, is bezichtiging niet mogelijk.

Zie voor data: www.verhuurjoriskerk.nl


EXPOSITIES

·      2 mei t/m 29 juli: Jip Wijngaarden, “De Joodse Weg”

·      31 juli  t/m  6 sep: Amersfoortse kunstenaars, “Tijd  en Eeuwigheid”

·      8 sep  t/m 20 okt: Marco Boer, “aquarellen orgels  monumentale  Kerken”

·      8 sep t/m 20 okt: Fototentoonstelling, “Cas Oorthuys in Amersfoort”

Van  dinsdag  t/m  zaterdag, 11:00-17:00  uur;  zondag 14:30-17:00  uur

Toegang (incl. bezichtiging kerk): 1 euro p.p.; zondag gratis

Over  de  kunstenaars:  www.verhuurjoriskerk.nl

 

MOMENTUM  (Raad van Kerken Amersfoort)

Momentum (Raad van Kerken Amersfoort)

Periode:  6 mei t/m 30 september, elke zondag Kerk open: 14:30-17:00 uur

Liturgisch  moment: 15:00  en 16:00  uur (20 minuten) Toegang: gratis

Informatie: www.geloven033.nl

 

ORGELCONCERTEN  (Culturele Commissie Sint-Joriskerk)

Periode: 10 juli t/m 18 september

Dinsdagavond, 20:00 uur  (toegang: 8 euro,  t/m 16 jaar gratis)

Zaterdagmiddag, 15:00 uur  (toegang:  collecte)

Programma: www.orgelconcertenjoriskerk.nl

 

KERKDIENSTEN (Hervormde wijkgemeente Sint-Joriskerk)

Elke zondag om 9.30 en 18.00 uur

Informatie: www.sintjoriskerk-amersfoort.nl
BEN JIJ JE ERVAN BEWUST DAT JOUW TUIN VOL BETEKENISSEN ZIT?


Vanuit het perspectief van leerkracht en tuinman, ga ik veel met mensen in de tuin aan het werk en tegelijkertijd met elkaar in gesprek. Tuinieren gaat over scheppen, creativiteit, snoeien, (be)strijden, wederopstanding, etc. Prachtige metaforen voor het dagelijks leven, waar je veel makkelijker met elkaar over praat als je er tegelijkertijd met de handen mee bezig bent. DANIEL ROOS, van tuinpraktijk de Groene Loods gaat daar nader op in, uiteraard gewapend met planten en tuingereedschap. Wat ik probeer te bereiken is dat je met plezier nog eens opnieuw naar je eigen tuin gaat kijken.


Info: wilma.hornsveld@xs4all.nl of 06-51191834.

Inloop vanaf 19.30


10 t/m 14 oktober: een vrolijke Duurzame Week Amersfoort!

Duurzaamheid en klimaat: er is veel over te lezen. En door de oververhitte zomer praat iedereen erover. Overal zie je inmiddels dat mensen de daad bij het woord voegen. Er worden zonnepanelen geplaatst, zwerfafval opgeruimd, we nemen vaker de fiets of eten minder vlees. Zelfs anders op vakantie is bespreekbaar.

Ook kerken, moskeeën e.d.  in Amersfoort worden duurzamer. Als ook jij stappen wil zetten of nóg duurzamer wil leven, kan je je licht opsteken bij de Duurzame Week Amersfoort. Dit jaar van woensdag 10 tot en met zondag 14 oktober. Het wordt weer een week met ruime keuze uit gezellige en inspirerende activiteiten voor jong en oud. Je doet er beslist praktische ideeën op voor je eigen stappen naar duurzaamheid. Twintig uiteenlopende organisaties en groepen in onze stad organiseren dit, met steun van de gemeente Amersfoort. Die wil immers met alle inwoners, bedrijven en organisaties toe naar een CO2-neutrale stad.  

 

Wat kun je zoal doen?

Gezellige duurzame maaltijd op woensdag 10 oktober 18.30 u in Theetuin Heyligenbergerweg.

Op andere momenten het serieuze werk: steek bijvoorbeeld je licht op over de energietransitie… van het gas af…?! Op zaterdagmiddag de 13e zijn er boeiende korte lezingen en films in Theater De Lieve Vrouw. Voor de deur op het plein is een gezellige duurzame markt, waar ook de kids op speelse manier worden aangesproken.

En nog veel meer.

 

Niet te vergeten: bezieling voor een lange adem

Duurzamer leven is stappen zetten die steeds een beetje duurzamer zijn. Dat voelt goed, daar word je blij en moedig van! De uitdaging: hoe blíjf je blijmoedig, want de weg is lang en nieuws is vaak negatief. Mede door initiatieven van het netwerk 033GroeneKerken is er voor het eerst ook iets te doen op het gebied van bezinning en inspiratie.

 

Christelijke accenten vind je in de beleveniswandeling ‘Op Groene Voet’ door de stad, met een gids! Je raakt vanzelf aan de praat door wat je tegenkomt en door verrassende passages in de Groene Bijbel. Zaterdag 13 oktober, meerdere vertrekmomenten vanaf 12.00 uur, vertrek op Lieve Vrouwekerkhof. 

Ook kun je naar Café Zin voor het verhaal van Guy Dilweg (voorheen Franciscaans Milieuproject Stoutenburg) over geloven en duurzaamheid. Guy gaat de dialoog aan. Donderdagavond 11 oktober 20.00 – 22.00 uur in de Johanneskerk.

 

Voor gelovigen van alle religies is de lezing ‘Van binnenuit duurzaam’ van Gerard van Eck op zaterdagmiddag 13 oktober in theater De Lieve Vrouw. Hij gaat in op wat mensen ten diepste kan bewegen om duurzaam te leven. Prikkels van buitenaf? Of ben je van binnenuit gemotiveerd? Wat betekent dit voor hoe je denkt, voelt en wilt als het gaat om duurzaam te leven. Gerard belicht inspiratiebronnen in uiteenlopende religieuze tradities.

Of trek werkhandschoenen aan voor natuuronderhoud op landgoed Coelhorst.  Gewoon lekker praktisch bezig zijn met een groep mensen en open staan voor wat de natuur om je heen met je doet. Landgoed Coelhorst, zaterdag 13 oktober van 9.00 – 12.30 uur.

 

Actuele programma-informatie

Kijk zeker voor alle concrete programma-informatie op  www.duurzameweek033.nl .  Richting 10 oktober wordt deze website steeds completer.
Worshipconcert Kees Kraayenoord en Band in Ontmoetingskerk, Vathorst

De Landelijk bekende aanbiddingsleider, muzikant en zanger Kees Kraayenoord geeft met zijn Band op vrijdag 2 november 2018 van 20.00 tot 22.30 uur voor jong en oud een concert in de Ontmoetingskerk (Hart van Vathorst) aan de Angelinapolder 1-3 in Amersfoort. Zaal open vanaf 19.30 uur. Gratis parkeren winkelcentrum Vathorst. Kaarten bedragen 12 euro en zijn vanaf nu te bestellen via www.truetickets.nl/mozaiek-worship.